Lekkernassûh

Wat is Lekkernassûh?
Lekkernassûh is een stichting die bijdraagt aan een eerlijke en duurzame voedselketen in Den Haag en omgeving. Meer over hoe we dit doen? Kijk hier. Lekkernassûh staat voor Lekker Eten in de Haagse stadstaal.

Waar zijn de locaties en wat zijn de openingstijden?
Voor locaties en openingstijden van de Versmarkt, kijk hier.
Voor de Verpakkingsvrije winkel kijk je hier.
Onze hoofdlocatie is in de Gymzaal. Meer weten over de voedsellokaal De Gymzaal?

Wat kost het om deel te nemen?
Aanmelden is gratis. Een groentenpakket kost € 12,50. Deelnemers van Timebank.cc betalen 1,25 uur.

Hoe kan ik deelnemer worden?
Hier kun je aanmelden om een wekelijks groentepakket op te halen.

Zit ik ergens aan vast?
Nee, je kunt per week beslissen of je een groentepakket wilt bestellen. Je bent niks verplicht.

Zitten jullie ook in andere steden?
Nee, Lekkernassûh is een echt Haags initiatief. Maar in steeds meer andere steden kun je vergelijkbare initiatieven vinden! Zoek met termen als ‘voedsel coöperatief’ of ‘VoKo’ of kijk op de website van Community Supported Agriculture netwerk.

Foto door Finefocus.nl

Marktlocatie of afhaalpunt

Wat is het verschil tussen een marktlocatie en een afhaalpunt?
Een marktlocatie heeft meer dan 20 deelnemers. Een afhaalpunt start vanaf 5 deelnemers. Voor een locatie beheer je zelf je profiel; je zorgt er dus zelf voor dat je status up-to-date is als je een pakket wilt ophalen. Op een locatie kun je vaak ook nog extra’s kopen, maar dit hoef je niet vooraf te melden. Bij een afhaalpunt staat de status van je profiel op pauze. Je bestelling loopt altijd via de contactpersoon van het afhaalpunt. Naast je groentepakket kun je ook eieren en brood bestellen.

Waarom zijn er afhaalpunten?
Om de druk op de markten te verminderen in corona tijd zijn afhaalpunten in het leven geroepen. Omdat dit enthousiast is ontvangen zijn ze blijven bestaan. Het is een toffe manier om je eigen kleine Lekkernassûh gemeenschap op te bouwen binnen je buurt.

Kan ik ook een afhaalpunt of locatie starten?
Ja, dat kan beide. Hier lees je er meer over.

Hoe weet ik waar de afhaalpunten zijn?
Niet alle afhaalpunten staan op de website, omdat ze in deze gevallen al vol zijn. Op de pagina Locaties en openingstijden vindt je bij welke afhaalpunten er plek is voor nieuwe deelnemers.

Kun je bij zowel een locatie als een afhaalpunt betalen met Timebankuren?
Ja, dat kan. Bij het afhaalpunt stuur je je betaalbewijs doorsturen naar de contactpersoon van het afhaalpunt. Bij een locatie laat je het betaalbewijs zien aan de kassa. Meer vragen over Timebank? Check de vragen over Timebank verderop.

Inhoud van het pakket

Hoe groot en hoe zwaar is het pakket?
Het standaard pakket bevat ten minste 7 verschillende groenten. We kunnen geen gewicht aangeven want groenten zijn in de zomer vaak lichter dan in de winter.

Wat voor soort groenten zijn het?
Dat hangt van het seizoen en het aanbod af. Alle groenten zijn geteeld zonder gif en kunstmest. Sommige boeren hebben een biologisch certificaat, maar niet allemaal. Maar ook die laatsten telen duurzaam, zonder pesticide of kunstmest. De groenten komen zo dicht mogelijk uit de buurt van Den Haag.

Zit er ook fruit of kruiden in het pakket?
Ja, soms wel! Appels, peren, pruimen of frambozen, bijvoorbeeld. En soms ook verse kruiden, zoals peterselie of munt.

Waar komen de groenten vandaan?
Klik daarvoor door naar het  overzicht van onze leveranciers.

Wat is de prijs van het pakket?
€12,50. Of 1,25 uur als je lid bent van Timebank.cc.
Meer hierover onderaan, bij veelgestelde vragen over Timebank.

Hoe kan ik mijn pakket betalen?
Klik hier voor de betaalmethode bij de verschillende marktlocaties.

Wie bepaalt de inhoud van het pakket?
De mensen van het inkoop-team. Wil je daarover meer weten? Lees dan hier verder. Het inkoopteam staat open voor suggesties. Mail naar inkoop@lekkernassuh.org en laat van je horen.

Kan ik ook iets inbrengen op de markt of voor in het pakket?
Ja, dat kan op twee manieren:
– Als je iets duurzaams en lokaals hebt in een kleine hoeveelheid, kan het als losse verkoop aangeboden worden. Lees hier meer.
– Als je een groente of een plantje in grote aantallen hebt waar we pakketten mee kunnen vullen, dan is dat ook een optie. 
Spreek in beide gevallen op de markt een van de medewerkers aan. Ze zullen je naar de juiste persoon verwijzen om het te regelen. Of stuur een mailtje naar info@lekkernassuh.org

Foto door Miralee.nl

Meehelpen bij Lekkernassûh

Foto door Miralee.nl

Ik wil graag meehelpen, wat kan ik allemaal doen?
Er is genoeg te doen op en rond de markt. In grote lijnen bestaat het uit:
– Markt opbouwen
– Markt verzorgen (kratten opruimen, mensen te woord staan, kaas snijden, kassawerk)
– Markt opruimen
– Inkoop
– Communicatie
– Website en ICT
– (financiële) administratie
Spreekt iets je aan? Hier kan je er meer over lezen.
Ook hebben we regelmatig specifieke vacatures. Die vacatures vind je hier.

Ik wil graag meehelpen, hoe kan ik me opgeven?
Hier kan je meer lezen over hoe je je kunt opgeven. Heb je een vraag over meehelpen bij Lekkernassûh? Spreek dan op de markt één van onze medewerkers aan of stuur een mail naar info@lekkernassuh.org.  

Persoonlijk profiel

Ik kan niet meer bij mijn profiel, wat moet ik doen?
Je kunt daarvoor op deze link klikken: “Link kwijt / Opvragen“. Je komt op een pagina waar je je e-mailadres opgeeft. Je ontvangt daarna je persoonlijke link in je e-mailbox.

Ik heb mijn link opgevraagd, maar ik ontvang niks. Wat nu?
Link net aangevraagd? Wacht dan even, soms duurt het 5 minuten voordat de mail doorkomt. Check ook even je spambox. Ook niks? Neem dan contact op met de webmaster@lekkernassuh.org.

Hoe kan ik me uitschrijven?
Klik daarvoor op deze link Uitschrijven, vul het formulier in en stuur het op.

Hebben jullie een privacyverklaring op de website staan?
Ja. Klik hier om te lezen over de wijze waarop Lekkernassûh omgaat met gegevens van deelnemers.

Foto door Miralee.nl

ACTIEF EN PAUZE

Foto door Miralee.nl

Hoe werkt dat, met ACTIEF en PAUZE?
We werken met een “abonnement”. Op je persoonlijke pagina kun je deze beheren. Sta je op ACTIEF, dan kopen we een pakket voor je in en rekenen we op je komst. Sta je op PAUZE, dan niet.
Als je je abonnement niet wijzigt, dan blijft het staan zoals het staat. Ga je op vakantie, zet je abonnement dan op tijd op PAUZE!
Daarnaast is je abonnement ook aan een locatie gebonden. Als je jezelf opgeeft voor de markt in de Gymzaal, dan staan je groenten daar voor je klaar. En als je gekozen hebt voor een andere locatie, dan verwachten we je daar.

Wat is de deadline?
Zondagavond 20:00 uur. Voor de markt van de woensdag erna. Mis ‘m niet!
Om 20:00 uur maken we de bestellijst op. Op maandag kopen we voor de aangemelde deelnemers in. En op woensdag worden de groenten geleverd.

Ik was te laat om op ACTIEF te gaan. Wat nu?
Als je deze week een pakket wilt komen halen, maar je stond op zondagavond om 20:00 uur nog op PAUZE, dan rekent het inkoop-team niet op je. Soms zijn er echter pakketten over. Daarom kan je ‘op goed geluk’ naar het eind van de markt komen om te kijken of er nog een pakket over is of om losse groenten te kopen.

Wat als ik op ACTIEF stond, maar mijn pakket niet kan ophalen?
Het kan natuurlijk een keer gebeuren dat je onverhoopt niet zelf je pakket kunt ophalen. Omdat je op ACTIEF stond, is jouw pakket wel ingekocht. Als je hem niet komt ophalen, betekent dat dus dat deze groenten overblijven, én dat de kosten bij Lekkernassûh komen te liggen. Zorg er daarom voor dat iemand anders jouw pakket ophaalt. Je kunt bijvoorbeeld een buurman of buurvrouw vragen. Of plaats een berichtje op de Facebook pagina “Lekkernassûh pakket ophalen voor je buren”. Lukt dit beide niet dan vragen we je bij een volgend marktbezoek alsnog op vrijwillige basis af te rekenen voor je niet opgehaalde pakket. Zo houden we onze non-profit organisatie draaiend en betaalbaar.

Kunnen jullie mijn abonnement aanpassen?
Nee, het is een zelfbedieningssysteem. Gebruik je persoonlijke link om je abonnement bij te houden. Mocht het je niet lukken, vraag dan iemand in je omgeving om je te helpen.

Timebank

Foto door Finefocus.nl

Waar is de pagina met alle info over Lekkernassûh en Timebank.cc?
Hier

Wat kan ik kopen met mijn Timebank-uren?
Je kunt je groentepakket betalen met Timebank-uren. Een pakket kost 1,25 uur en 0,00 Euro. Ook kun je kaas, eieren en producten van de verpakkingsvrije winkel betalen met Timebank-uren.

Hoe betaal ik met Timebank-uren?
Voor je pakket kun je vooraf een betaling doen en je betaalbevestiging laten zien bij de kassa. De betaalpagina vindt je hier. Natuurlijk kun je dit ook ter plekke doen met je mobiele telefoon en het betaalbewijs daarna laten zien bij de kassa.
Voor alle andere producten wordt er bij de kassa berekend wat je moet betalen aan Timebank-uren. Dit kun je dan ter plekke via deze link overmaken op je mobiele telefoon. Nadat je het hebt overgemaakt, laat je je betaalbewijs zien bij de kassa. 

Wat is de Lekkernassûh medewerkersvergoeding?
0,65 Timebank-uur per gewerkt uur. Dat wil zeggen 65% als Timebanker en 35% als passie-uren voor elk gewerkt uur. Meer hierover lees je hier.

Zit je vraag er niet bij? Stuur een email naar info@lekkernassuh.org. We antwoorden binnen een paar dagen.

©️ Foto 1, 7 door finefocus.nl, foto 2,3,4,5, 6 door miralee.nl