Het lekkerste komt van dichtbij

We werken samen met verschillende lokale boeren, tuinders, producenten en andere ondernemers in Zuid-Holland, Zeeland, Brabant, Gelderland, Flevoland en Limburg. Groenten en soms ook fruit vind je terug in je wekelijkse groentepakket. Daarnaast verkopen we producten van lokale ondernemers op onze versmarkten. Het aanbod wisselt per markt en per moment.

Hieronder lees je meer over de leveranciers , over het heerlijke brood van de Volkskeuken en over derden verkoop.

Wil je meer weten over hoe het groentepakket tot stand komt? Lees dan hier verder. En heb je al gehoord van oogstaandelen? Lekkernassûh heeft oogstaandelen bij De Groenteboerin in Delfgauw. Lees hier meer.

Foto door Eva Polakovicova

Onze leveranciers

Afhankelijk van het seizoen, de oogst en het aanbod nemen we groente, fruit, kaas, eieren en kruiden af bij onderstaande leveranciers.
Hieronder vind je een overzicht gerangschikt naar afstand.

Brood van de Volkskeuken

Een begrip bij Lekkernassûh is het brood van de Volkskeuken. Belegd met een plakje kaas, romige pindakaas, lekkere jam of gewoon zo. Er gaat niets boven versgebakken brood. De Lekkernassûh versmarkt biedt iedere woensdag een variatie van versgebakken broden aan. Aangevuld met zoete en hartige lekkernijen.

Benieuwd naar de ingrediënten van het brood? Lees hier meer. Als je meer wilt leren over het brood van de Volkskeuken, stuur dan een e-mail naar liselotte@volkskeuken.org.

aubergine

Derden verkoop

Naast het afhalen van het wekelijkse groentenpakket, is er de mogelijkheid voor deelnemers en andere geïnteresseerde klanten om verscheidene (voedsel) producten van derden te kopen gedurende hun wekelijkse bezoek aan de markt. Deze producten zijn lokaal geproduceerd en gemaakt met biologische, duurzame methodes die de waarden van Lekkernassûh als organisatie reflecteren. We ondersteunen graag kleine, lokale producenten die een interessant aanbod van lokale, biologische opties aan onze deelnemers bieden.

Kom langs op een van onze markten op woensdag of bij de verpakkingsvrije winkel op zaterdag om te zien wat voor producten momenteel verkrijgbaar zijn.

Heb jij interesse om een nieuwe verkoper te worden? Kijk dan hier.

Foto door Finefocus.nl

©️ Foto 1 door Eva Polakovicova – Foto 2,3  door  finefocus.nl